JJ Peterka har enorm potential

JJ Peterka har enorm potential

 

Michael Peca, som har fungerat som assisterande tränare för AHL:s Rochester Americans och arbetat med Sabres-prospekter på lagets senaste utvecklingsläger, kallade Peterka för en "enhörning", och noterade hans unika färdigheter och förmågor.

Förra säsongen var Peterkas första i Nordamerika, vilket förståeligt nog kommer med sina egna utmaningar och behov av att övergå från den europeiska spelstilen.

Efter att ha blivit draftad 2020 när covid-19-pandemin rasade, delade Peterka sin post-draft mellan EHC Red Bull München och EC Red Bull Salzburg.pittsburgh penguins tröja

Hans övergång till det nordamerikanska spelet i AHL kanske inte var den snabbaste för vissa, men han kom verkligen dit.Grå New Jersey Devils Tröja

Peterka avslutade säsongen med nästan ett poäng-per-match-snitt: 68 poäng på 70 ordinarie säsongsmatcher. Det var tillräckligt bra för tionde plats bland alla spelare i ligan i poäng och topp bland rookies.

När Peterka talade på sommarens Sabres utvecklingsläger, uttryckte han hur dessa två matcher hjälpte honom att se skillnaden mellan NHL och AHL, och var han behövde ta sig för att nå NHL. Som ett resultat växte hans spel.